Registergegevens

Monumentgegevens

Monumentnummer
15638
Inschrijving register
Kadaster deel/nr
82691/149
Internationaal kenteken
Nee
Kadastrale aanduiding
Marrum A 2447
De Terp 8, 9073 HW te Marrum
De Terp 10, 9073 HW te Marrum
De Terp 12, 9073 HW te Marrum
De Terp 4, 9073 HW te Marrum
De Terp 6, 9073 HW te Marrum
De Terp 2, 9073 HW te Marrum
Ringweg 96, 9073 HJ te Marrum

Omschrijving

Op de terp gelegen gave 19e eeuwse kop-romp-boerderij, waarvan de kop onder door blauwe pannen gedekt zadeldak met schoorsteen; het woongedeelte beslaat naast de kop een gedeelte van de romp; het bedrijfsgedeelte wordt gedekt door een met pannen belegd schilddak met uileborden.

In de kop toegangsdeur en getoogde schuiframen, waarboven strekken en twee kleinere getoogde vensters in het topgevelveld. In het woongedeelte van de romp twee zesruitsschuifvensters en gemoderniseerd raam; in de rechterzijgevel deur met bovenlicht en venster; in de linkerzijgevel stalvensters; in de achtergevel grote getoogde baanderdeur, strokendeur met bovenlicht en verschillende vensters, alle getoogd; staafankers; stichtingssteen met opschrift. 1868 Eerste steen Klaas Helder.

Ter rechterzijde aangebouwd, vermoedelijk 18e eeuwse, schuur onder rieten wolfdak met bewerkte uileborden; 9-ruits venster en vensteropeningen met luiken en verschillende strokendeuren; aan de achterzijde uitkragende hooiluik; staafankers.

Ter linkerzijde aangebouwd, vermoedelijk eveneens 18e eeuws, koetshuis onder pannen schilddak, verschillendsoortige vensteropeningen en grote inrijdeuren.

Alle gootlijsten op klossen; staafankers.

Overige gegevens

Oorspronkelijke functies

Hoofdfunctie Hoofdcategorie Subcategorie Functie Verbijzondering Toelichting
Ja Boerderijen, molens en bedrijven Boerderij (M)