Registergegevens

Monumentgegevens

Monumentnummer
46921
Inschrijving register
Kadaster deel/nr
82899/137
Kadastrale aanduiding
Steenwijk H 322
Kallenkote 25, 8345 HB te Kallenkote

Omschrijving

Mooi gelegen tweede helft 19e-eeuws noordwest-overijssels BOERDERIJCOMPLEX bestaande uit boerderij met dwarsdeel, twee schuren en een met zwerfkeitjes en klinkers bestraat gedeelte van het erf.

Uit baksteen op gedeeltelijke onderkeldering opgetrokken boerderij waarvan het woongedeelte wordt gedekt door een driezijdig aan voorzijde afgewolfd schilddak met topschoorsteen; vlechtingen; staafankers; in de voorgevel opgeklampte deur met bovenlicht met eenvoudig snijlicht en drie negenruitsschuiframen; alle met 1,5 steens hanekammen; twee vierruitszolderramen; de detaillering der beide zijgevels (met uitzondering van de teruggeplaatste dwarsdeeldeuren) niet oorspronkelijk. Het ten opzichte van het woongedeelte iets hogere en bredere bedrijfsgedeelte is opgetrokken gedeeltelijk uit steen en gedeeltelijk uit gepotdekselde houten delen en gedekt door een driezijdig rieten schilddak tegen grotendeels met houten delen beschoten rechte gevel aan voorzijde; uileborden; vlechtingen; staafankers. In de achter- en zijgevels teruggeplaatste deeldeuren, staldeuren en halfronde stalvensters met gietijzeren tracering.

Op het gedeeltelijk met zwerfkeitjes en klinkers bestrate erf:

- een uit baksteen opgetrokken schuurtje onder met pannen gedekt zadeldakje; windveren met makelaar; deuren; lichtgetoogde vensters met gietijzeren tracering.

- een uit gepotdekselde houten delen opgetrokken schuurtje onder rieten schilddak; deuren; vensters.

Tweede helft 19e-eeuws noordwest-overijssels boerderijcomplex bestaande uit boerderij met dwarsdeel, twee schuren en gedeelte van het met zwerfkeitjes en klinkers bestrate erf van belang wegens de mooie ligging en de voor het gebied rond Vollenhove-Steenwijk karakteriserende vormgeving.

Overige gegevens

Oorspronkelijke functies

Hoofdfunctie Hoofdcategorie Subcategorie Functie Verbijzondering Toelichting
Ja Boerderijen, molens en bedrijven Boerderij (M)