Registergegevens

Monumentgegevens

Monumentnummer
513291
Complexnummer
513285 - Algemene Begraafplaats Kleverlaan
Inschrijving register
Kadaster deel/nr
82812/119
Internationaal kenteken
Nee
Kadastrale aanduiding
Schoten B 16981
BY Kleverlaan 7 B, Haarlem

Omschrijving

Inleiding

Eenvoudige en op een lichte verhoging bij de noordelijke zijingang gesitueerde MATERIAALBEWAARPLAATS, ook wel "steenhouwershuisje" genoemd, gerealiseerd bij de uitbreiding van 1887 naar een gewijzigd ontwerp uit 1889 van de toenmalige Haarlemse gemeente-architect J. Leijh.

Omschrijving

Het kleine gebouw op rechthoekig grondplan heeft één bouwlaag onder zadeldak dat met zink is gedekt. Op de vier hoeken en op de zuidelijke nokpunt bevinden zich zinken akroteriën in de vorm van palmetten. Het exemplaar op de nokpunt is voorzien van twee kruislings geplaatste fakkels. Op de noordelijk nokpunt bevond zich een identiek exemplaar.

Het muurwerk is uitgevoerd in rode baksteen. De beide kopgevels bevatten dubbele paneeldeuren. Tegen beide lange zijdenvis een houten aanbouw met lessenaarsdak geplaatst. In de zijgevels van deze aanbouw bevinden zich meerruits vensters.

Waardering

Kleine materiaalbewaarplaats van typologisch belang alsmede van belang als historisch-functioneel onderdeel van het complex van de Algemene Begraafplaats Kleverlaan.

Dit monument maakt onderdeel uit van complexnummer 513285. Hier vindt u meer informatie over het complex en de bijbehorende monumenten.

Overige gegevens

Oorspronkelijke functies

Hoofdfunctie Hoofdcategorie Subcategorie Functie Verbijzondering Toelichting
Ja Handelsgebouwen, opslag- en transportgebouwen Opslag Opslaggebouw

Bouwactiviteiten

Werkzaamheid Van Tot Nauwkeurigheid Toelichting
vervaardiging
1887
1889
exact

Bouwstijlen

Bouwstijl Zuiverheid Toelichting Rijksmonumentnummer
n.v.t.
niet van toepassing