Registergegevens

Monumentgegevens

Monumentnummer
524418
Complexnummer
524417 - Boerderijcomplex
Inschrijving register
Kadaster deel/nr
82862/130
Kadastrale aanduiding
Boskoop B 1590
Bij Reijerskoop 196, 2771 BT te Boskoop

Omschrijving

Inleiding

Vrijstaande SCHUUR, in de late achttiende of vroege negentiende eeuw gebouwd, behorende bij het boerderijcomplex aan het Reijerskoop en gelegen op het achtererf parallel aan het bedrijfsgedeelte van de boerderij.

Omschrijving

De schuur is opgetrokken op een rechthoekige plattegrond, onder een met riet gedekt zadeldak met de noklijn parallel aan die van het achterhuis van de boerderij. De gevels van de schuur zijn opgetrokken in gele IJsselsteen, waarbij de zijgevels gedeeltelijk beschoten zijn met horizontale houten delen en voorzien van vierruits ramen. De schuur heeft een afgeschuinde linker zijde ter hoogte van het kelder-opkamervolume van de boerderij. De schuur is uitgebreid met enkele in baksteen opgetrokken aanbouwen, waaronder vermoedelijk een boenhok, rechts van de schuur langs de waterloop.

Waardering

Vrijstaande schuur van algemeen belang uit cultuurhistorisch en architectuurhistorisch oogpunt vanwege ouderdom, materiaalgebruik en vormgeving; tevens van belang als karakteristiek onderdeel van het boerderijcomplex en vanwege de historisch-functionele en ruimtelijke relatie met de boerderij.

Dit monument maakt onderdeel uit van complexnummer 524417. Hier vindt u meer informatie over het complex en de bijbehorende monumenten.

Overige gegevens

Oorspronkelijke functies

Hoofdfunctie Hoofdcategorie Subcategorie Functie Verbijzondering Toelichting
Ja Boerderijen, molens en bedrijven Boerderij (M) Schuur(M)

Bouwactiviteiten

Werkzaamheid Van Tot Nauwkeurigheid Toelichting
vervaardiging
1615
1650
globaal

Bouwstijlen

Bouwstijl Zuiverheid Toelichting Rijksmonumentnummer
n.v.t.
niet van toepassing