Pagina's

 • Debat Erfgoed Telt en instandhoudingssubsidie 2018

  Monumentaal hekwerk voor een van de gebouwen van Kasteel de Haar

  Op dinsdag 11 september vond in de Tweede Kamer een plenair debat plaats over de beleidsbrief "Erfgoed Telt; de betekenis van erfgoed voor de samenleving" die op 22 juni 2018 verscheen. In deze brief is het erfgoedbeleid voor de komende drie jaar uitgewerkt.

  Lees meer

 • Tijdschrift 3 in 2018 verschenen

  Het derde tijdschrift in 2018 van de Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed is verschenen. U kunt het blad digitaal lezen of een abonnement nemen.

  Lees meer

 • Kennis ontwikkelen bij de ErfgoedAcademie

  In september starten de cursussen bij de ErfgoedAcademie. Praktijkgerichte cursussen over actuele erfgoedthema’s, zoals vergunningverlening, herbestemmen en financiën. Voor zowel startende als ervaren professionals.

  Lees meer

 • Monumentale bomen in kaart gebracht

  Kaartbeeld in de omgeving van Arnhem

  Vandaag wordt tijdens het jaarlijkse symposium van de Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed (RCE) en Staatsbosbeheer de vernieuwde Kaart Groen Erfgoed gelanceerd. In samenwerking met de Bomenstichting is informatie over monumentale bomen aan de kaart toegevoegd.

  Lees meer

 • Thalenpark in Drachten is rijksmonument

  Het Thalenpark in Drachten

  Op 24 mei is het Thalenpark in Drachten rijksmonument geworden. Leonard de Wit van de Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed heeft vandaag de documenten en het rijksmonumentbord, die horen bij deze status, overhandigd aan Ron van der Leck, wethouder Cultuur van de...

  Lees meer

 • Heijplaat rijksbeschermd stadsgezicht

  Tuindorp Heijplaat

  De minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap Ingrid van Engelshoven, heeft op 23 mei 2018 een groot deel van Heijplaat aangewezen als het negende, door het Rijk beschermde stadsgezicht van Rotterdam. Met de aanwijzing van Heijplaat wordt het aanwijzingsprogramma...

  Lees meer

 • Tijdschrift 2 in 2018 verschenen

  Het tweede tijdschrift in 2018 van de Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed is verschenen. U kunt het blad digitaal lezen of een abonnement nemen.

  Lees meer

Pagina's

Abonneren op Nieuws