Beeldbank

Op de Beeldbank zijn bijna een miljoen foto’s te vinden van gebouwde monumenten, archeologie, landschap en collecties verzameld door de Rijksdienst van het Cultureel Erfgoed.

Op de website beeldbank.cultureelerfgoed.nl is het mogelijk om gericht beelden te zoeken en te filteren op bijvoorbeeld trefwoord, monumentnummer, provincie, plaatsnaam en fotograaf. Daarnaast zijn de foto’s gerangschikt op thema; denk daarbij aan trefwoorden als boerderijen, molens en herbestemming.

Schatkamer

De site vormt een ware schatkamer aan erfgoedfoto’s, die de afgelopen 60 jaar zijn gemaakt. De Beeldbank is voortdurend in ontwikkeling en wordt dagelijks aangevuld met nieuwe beelden. Ook wordt hard gewerkt aan de actualisering en completering van de gegevens. Dit gebeurt mede op basis van het verbinden van informatiebestanden. Zo gaat de Rijksdienst contextinformatie toevoegen uit bijvoorbeeld Flickr, het rijksmonumentenregister en Wikipedia .

Voor wie

Deze website is voor erfgoedprofessionals en alle andere geïnteresseerden die op zoek zijn naar (historisch) beeldmateriaal van erfgoed.

Delen: