11 oktober Kleurhistorisch platform over kalk

Activiteitendata

  • Datum
  • Tijd -
  • Locatie RCE, Smallepad 5, Amersfoort + online

Het thema van het platform is kalk. Tijdens de middag staan we stil bij de uitdagingen die komen kijken bij het restaureren met mortel en pleisters als drager van kleur.

Aangezien er veel ontwikkelingen zijn rondom de (oude) kennis over kalk is dit het moment om nieuwe inzichten en kennis zo breed mogelijk te verspreiden.

We beginnen met moderne producten. Welke zijn er te koop zijn en hoe verhouden die zich tot de eigenschappen van kalk? 

Verder bespreken we hoe de kalk revival in Nederland bevorderd kan worden. Dat doen we aan de hand van bevindingen uit een recent gegeven workshop over hot mixed lime door Nigel Copsey (auteur van Hot Mixed Lime and Traditional Mortars (2019)) en inzichten uit de praktijk van muurschilderingen-restauratie.

Voor wie

Deze keer is het Kleurhistorisch platform interessant voor iedereen die in de restauratie werkt of adviseert en daarbij te maken heeft met mortels en pleisterwerk: van bouwkundige, architect en aannemer tot stucadoor, metselaar en voeger, naast gemeentemedewerkers, bouwhistorici, restauratoren en schilders.

Programma en aanmelden

Zet 11 oktober vast in uw agenda. Let op, deze keer vindt het Kleurhistorisch platform niet plaats op een donderdag- maar op vrijdagmiddag!

Informatie over het exacte programma volgt begin september. Dan staat ook de aanmeldmogelijkheid online.