11 oktober RCE aanwezig op de Beurs Eigen Huis

Activiteitendata

  • Datum -
  • Tijd -
  • Locatie Jaarbeurs Utrecht, Jaarbeursplein 1, Utrecht, HAL 3 & 4

Speciaal voor monumenteigenaren is er dit najaar op de 26e editie van de Beurs Eigen Huis aandacht voor en kennis over het verduurzamen van monumenten. De Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed (RCE) zal aanwezig zijn om monumenteigenaren wegwijs te maken in de keuzes om hun monument te verduurzamen. Samen met Het Nationaal Restauratiefonds en de MonumentenwachtNL geven we invulling aan het Monumentenpaviljoen.

Ook bezitters van een gemeentelijk of een rijksmonument willen comfortabel wonen in een huis dat op de toekomst is voorbereid én een lage energierekening heeft. Technisch kan er veel, maar wát is er mogelijk? Hoe wordt de afweging gemaakt tussen erfgoedwaarde en techniek?

De RCE verleent onder andere subsidie voor restauratie en onderhoud en adviseert gemeenten bij ingrijpende wijzigingen van rijksmonumenten. Omdat monumenten ook moeten en kunnen verduurzamen heeft de RCE het programma Erfgoed en Duurzaamheid opgezet om gemeenten en eigenaren te ondersteunen. De RCE​​​​​​​ adviseurs en specialisten staan u op de beurs graag te woord.

Meer informatie

Deze bijeenkomst wordt georganiseerd door de Beurs Eigen Huis. Uitgebreide informatie, zoals het aantal dagen, tijdstippen, kosten en een inschrijflink vindt u op beurseigenhuis.nl.