13 september Studiedag 2 van het Lerend Netwerk Co-waarderen

Activiteitendata

  • Datum
  • Tijd -
  • Locatie Reinwardt Academie, Amsterdam

Een studiedag voor zowel mensen die al bekend zijn met co-waarderen als mensen voor wie alles nog volledig nieuw is. De dag is interactief met oefeningen, reflectie, casestudies en biedt ruimte voor open gesprekken rondom dilemma’s. Delen en inbrengen van kennis is het uitgangspunt. Uitgebreide informatie, zoals het programma en een inschrijflink, vind u op www.reinwardt.ahk.nl.

Het Lerend Netwerk Co-waarderen is opgezet door de Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed (RCE) en FARO Vlaams Steunpunt voor cultureel erfgoed. Heritage Lab is recent aangesloten als partner. 

Programma

10.00 Inloop
10.30 Welkom en inleiding studiedag
11.00 Parallelsessies: Kennismaken met co-waarderen & Co-waarderen in de praktijk en n.t.b.
12.30 Lunch
13.15 Casestudie n.t.b.
14.00 Parallelsessies: n.t.b.
15.30 Wrap-up
16.00 Borrel
17.00 Einde

In het programma maken we indien mogelijk ruimte voor jouw eigen inbreng. Heb je een specifieke vraag of een vraagstuk, dan kun je dit t.z.t. noteren in het aanmeldformulier van het Heritage Lab.

Ochtendprogramma
In de ochtend zijn er twee sessies parallel aan elkaar, je kunt meedoen aan een van de twee sessies.

Parallelsessie 1: Kennismaken met co-waarderen
Deze sessie is bedoeld voor mensen voor wie co-waarderen relatief nieuw is. Na een introductie gaan we aan de slag met een interactieve oefening.

Parallelsessie 2: Co-waarderen in de praktijk
Deze sessie is bedoeld voor mensen die al bekend zijn met co-waarderen.

Middagprogramma
Het middagprogramma is gericht op het toepassen van werkvormen bij het co-waarderen. Eerst gaan we gezamenlijk in op een casestudie. Daarna zijn er ook hier twee parallelle sessies (nadere info volgt). In beide groepen ontwikkel je vaardigheden die helpen om de verschillende stemmen en meningen op gelijkwaardige wijze het gesprek te voeren bij het co-waarderen van erfgoed.

NB Inschrijven kan vanaf 20 augustus 2024 via de website van het Heritage Lab van de Reinwardt Academie.