28 november De toekomst van religieus erfgoed - na de kerkenvisies, nu de praktijk

Activiteitendata

  • Datum
  • Locatie Academiehuis Grote Kerk, Zwolle

Afgelopen jaren stopten Rijksoverheid, provincies en 240 gemeenten veel tijd en liefde in het ontwikkelen van kerkenvisies. Met als doel een duurzame toekomst voor ons religieus erfgoed. Deze kerkenvisies leverden heel wat op. Bijvoorbeeld nieuwe samenwerkingsverbanden. En verbondenheid tussen geloofsgemeenschappen en gemeenten. Een prachtig resultaat. Nu is het tijd voor het vervolg.

Al deze kerkenvisies zijn een waardevolle basis voor actie. Uit onderzoek blijkt dat een vervolg heel hard nodig is én blijft. Het is tijd om de stap van visie naar actie te zetten. We moeten sámen aan de slag. En ieders rol is hierin belangrijk.

Het landelijke evenement 'De toekomst van religieus erfgoed - na de kerkenvisies, nu de praktijk' brengt alle betrokkenen uit het religieuze erfgoedveld bij elkaar. Samen onderzoeken we de volgende stappen in dit proces. Gekoppeld aan de ruimtelijke en maatschappelijke opgaven van nu. Je hoort inspirerende verhalen, ziet mooie voorbeelden en krijgt praktische handvatten.

Aanmelden en meer informatie via de website van Steunpunt Cultureel Erfgoed Overijssel. 

Voor wie

Voor iedereen in het professionele werkveld van het religieuze erfgoed: overheden, geloofsgemeenschappen, bisdommen, steunpunten, kerkenvisiebureaus, architecten, etc. Eigenlijk iedereen die denkt een bijdrage te kunnen leveren aan de toekomst voor het religieuze erfgoed.

Organisatie

Het evenement wordt georganiseerd door de Provincie Overijssel, het Steunpunt Cultureel Erfgoed Overijssel en de Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed.