Woonhuissubsidie aangevraagd, en nu?
Nadat u uw aanvraag heeft ingediend, ontvangt u per e-mail een bevestiging en een samenvatting.
Aanvraag corrigeren
Heeft u een aanvraag ingediend, maar heeft u een fout gemaakt of bent u iets vergeten? Tot en met 30 april kunt u wijzigingen doorgeven in het subsidieportaal. U hoeft geen nieuwe aanvraag in te dienen.
Op en na 1 mei kunt u voor het herstellen van een fout of het verduidelijken van uw aanvraag contact opnemen met de Infodesk.
Beoordeling
De RCE controleert of uw subsidieaanvraag compleet is ingediend en voorzien van alle benodigde bijlagen.
Ook wordt door middel van een steekproef gecontroleerd of de kosten terecht zijn opgevoerd.
Meer over Voor welke kosten kan ik woonhuissubsidie aanvragen?.
Locatiebezoek
Om beter inzicht te krijgen in de ingediende subsidieaanvraag en de daarin opgenomen werkzaamheden en kosten, kan de RCE besluiten om een locatiebezoek af te leggen. Een locatiebezoek wordt altijd in overleg met de eigenaar ingepland.
Verzoek tot aanvulling ontvangen?
Heeft u een brief ontvangen met de vraag om aanvullende informatie? Dan leest u in deze brief hoe u de gevraagde stukken kunt toesturen. Zodra de aanvullende informatie bij de RCE binnen is, wordt uw aanvraag verder in behandeling genomen.
Op de pagina Aanvraag woonhuissubsidie voorbereiden leest u welke stukken gevraagd kunnen worden.
Beschikking
Uiterlijk 31 juli ontvangt u bericht over de toekenning en hoogte van de subsidie. In de beschikking staat welk besluit de RCE genomen heeft op uw subsidieaanvraag.
Toelichting op de mogelijke besluiten
Betaling
Heeft u bericht gekregen dat aan u subsidie is toegekend? Dan staat het subsidiebedrag binnen 6 weken op uw rekening. Het Nationaal Restauratiefonds zorgt voor de uitbetaling.
Bezwaar maken
Mocht u bezwaar hebben tegen de beschikking dan kunt u binnen 6 weken na de verzenddatum een bezwaarschrift indienen bij de minister van OCW, onder vermelding van 'Bezwaar', ter attentie van DUO, Postbus 30205, 2500 GE in Den Haag. U kunt ook digitaal bezwaar maken. Meer informatie over het maken van bezwaar vindt u op de website van DUO.
Het is mogelijk om een pro forma bezwaarschrift in te dienen. In een pro forma bezwaarschrift geeft u aan dat u bezwaar maakt, maar dat u dit later motiveert.